ZAJEDNICA SPORTOVA LSŽ DODIJELILA GODIŠNJE NAGRADE ZA SPORT

  • ZAJEDNICA SPORTOVA LSŽ DODIJELILA GODIŠNJE NAGRADE ZA SPORT

U petak 22. veljače 2019. godine u Gospiću je održana svečanost na kojoj je Zajednica sportova Ličko-senjske županije dodijelila godišnje nagrade najboljim sportašima, sportskim djelatnicima, ustanovama, sportskim klubovima, promotorima sporta te nagradu za životno djelo. Nagrade najboljima u 2018. godini na Danu sporta Ličko-senjske županije uručili su ličko-senjski župan Darko Milinović, Siniša Krajač pomoćnik glavnog tajnika HOO-a i zamjenik gradonačelnika Gospića Ivan Tomljenović. Svečanosti dodjela nagrada u Gospiću nazočio je Mirko Radotić, predsjednik Zajednice sportova Općine Brinje budući da su između ostalih laureata u sportu kojima su dodijeljene nagrade, svoje mjesto na pozornici su našli i sportaši iz Brinja.

Godišnja nagrada, promotor sporta Ličko-senjske županije dodijeljena je Milanu Bolješiću, predsjedniku Taekwondo kluba Brinje. Milan Bolješić je rođen 1971.godine. Živi u mjestu Križpolje, općina Brinje. Jedan je od osnivača NK Križpolje od 1997.g., od kada do 2002. obnaša funkciju trenera seniorske i juniorske ekipe. 2009.g. uključuje se u rad Taekwondo kluba Brinje, a od 2013. obnaša funkciju predsjednika kluba. Organizator je tradicionalnog taekwondo turnira Adidas Brinje Open koji je u 2018.godini održan četvrti put.

Mihaela Bolješić, članica Taekwondo kluba Brinje, dobila je nagradu u kategoriji najbolje sportašice do 18 godina starosti u 2018. godini. Mihaela Bolješić je seniorka do 21. god – kategorija do 57 kg. Rođena je 25.5.2001.g. i ima crni pojas 2. dan. Taekwondoom se bavi već 9 godina. Do 2018.g. najveći uspjeh je brončana medalja s Prvenstva Hrvatske za juniore. U 2018. godini Mihaela je postigla slijedeće rezultate: 3. mjesto na Prvenstvu hrvatske za seniore do 21.g., 1. mjesto – Brčko Open, ujedno i najbolja juniorka na turniru, 1. mjesto – Derventa open, 1. mjesto – Tešanj open, 1. mjesto – Karlovac open.

Nagradu za životno djelo u sportu Zajednica sportova Ličko-senjske županije dodijelila je Tomislavu Dujmoviću, učitelju koji radi u OŠ Luke Perkovića u Brinju. Rođen je 1956.g. u Otočcu, a živi u Senju. Završio je kineziološki fakultet u Zagrebu. Za NK Otočac je nastupao od 1970. do 1974.g. kada prelazi u NK Nehaj. Upisuje kineziološki fakultet i započinje treniranje taekwondoa u TKD “Centar” u Zagrebu. 1979.g. u Otočcu polaže majstorski pojas 1. DAN, što je i prva prezentacija taekwondo sporta na području Ličko-senjske županije.Preseljenjem u Senj 1994.g. osniva TK Senj čiji je prvi trener i danas. Pod njegovim vodstvom natjecatelji TK Senj su ostvarili 13 naslova državnih prvaka, 19 naslova doprvaka i 22 treća mjesta na državnim prvenstvima. Najveći uspjeh pod njegovim vodstvom je osvajanje titule europske juniorske prvakinje, svjetske juniorske doprvakinje i osvajanje 3. mjesta na seniorskom prvenstvu Europe. Uz rad s natjecateljima u svojoj trenerskoj karijeri, odgojio je niz mladih trenera. 2018.g. dobitnik je srebrne plakete Hrvatskog taekwondo saveza za 44 godine kontinuiranog rada u taekwondo sportu.

Čestitke svim slavodobitnicima na zasluženim nagradama!

Tekst/Foto: A.M./M.R./ZS LSŽ