NAČELNIK ZLATKO FUMIĆ NA KOMEMORACIJI U SABORSKOM

  • NAČELNIK ZLATKO FUMIĆ NA KOMEMORACIJI U SABORSKOM

I ove godine, 12. studenog 2018., na 27. obljetnicu okupacije i stradanja Saborskog u Domovinskom ratu, izaslanstvo Općine Brinje na čelu sa načelnikom Zlatkom Fumićem odalo je dužnu počast, poklonilo se žrtvama i prisjetilo se stradanja nedužnih civila u Domovinskom ratu u Saborskom.

Komemoracija u Saborskom otpočela je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen obilježja „Ranjena golubica“ u Saborskom. Prvi su vijence položili i svijeće zapalili roditelji poginulih branitelja, potom izaslanik Predsjednice RH general Mladen Markač i izaslanik predsjednika Vlade RH ministar hrvatskih branitelja general Tomo Medved, predstavnici policije, Karlovačke županije, gradova i općina, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata i ostali. Nakon polaganja vijenaca brojnih izaslanstava, održana je sveta misa zadušnica u župnoj crkvi sv. Ivana Nepomuka u Saborskom koju je predvodio vlč. Ante Luketić čuvar svetišta Gospe od čudesa u Oštarijama.

A.M./ www.saborsko.net
Izvor: http://www.saborsko.net/index.php/arhiva-clanaka/1202-u-saborskom-dostojanstveno-obiljezena-27-godisnjica-stradanja