JAVNO PRIZNANJE LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE DODIJELJENO IVANU MUSTAPIĆU

  • JAVNO PRIZNANJE LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE DODIJELJENO  IVANU MUSTAPIĆU

U srijedu 23. svibnja 2018. godine održana je svečana sjednica Županijske skupštine Ličko-senjske županije na kojoj dodijeljena su javna priznanja i godišnje nagrade za 2017. godinu. Javna priznanja su uručili Nada Marijanović, predsjednica Županijske skupštine i župan dr. Darko Milinović.

Između ostalih, Javno priznanje dodijeljeno je Ivanu Mustapiću, članu Streličarskog kluba Brinje, za osobit doprinos u promicanju sporta na području Općine Brinje i Ličko-senjske županije.

Ivan Mustapić svoj je sportski put započeo 1979. g. u atletici i kao kadet i junior bio je višestruki prvak bivše države u bacanju koplja. U seniorskoj atletskoj karijeri je isto tako višestruki osvajač medalja na prvenstvima bivše države i na Balkanskim igrama u istoj disciplini. Osvajač je brončane medalje na Mediteranskim igrama u Siriji 1987. za bivšu državu, a 1993. je bio prvi Hrvat koji je osvojio zlatnu medalju na Mediteranskim igrama u neovisnoj Republici Hrvatskoj. Učesnik je Olimpijskih igara u Barceloni i Atlanti, što ga čini posebno ponosnim. Po završetku atletske karijere, uz privatni biznis, stalno je uključen u rad u sportu. Prije desetak godina na inicijativu Darka Dasovića u Brinju zajedničkim snagama pokreću Streličarski klub Brinje i već niz godina nižu zapažene rezultate kako u Hrvatskoj tako i na međunarodnoj sceni. Kao klub su prepoznati po odličnoj organizaciji međunarodnog streličarskog 3D turnira u Brinju koji je već postao tradicionalan i poznat diljem Evrope i na taj način promoviraju ljepotu brinjskog kraja. Ivan Mustapić višestruki je državni prvak u streličarstvu u 3D disciplini, prvak Europe u 3D disciplini, te učesnik Svjetskog prvenstva u streličarstvu.

U 2017. godini, osvojio je 1. mjesto na Prvenstvu Hrvatske – disciplina složeni luk, 1. mjesto na Jadranskom 3D kupu u Sloveniji – disciplina složeni luk, te 1. mjesto na Hrvatskom kupu Pakrac – disciplina složeni luk.

Čestitke Ivanu Mustapiću na dodijeljenom Javnom priznanju Ličko-senjske županije!