KUD BRINJE – POZIV ZA UPIS NOVIH ČLANOVA

  • KUD BRINJE – POZIV ZA UPIS NOVIH ČLANOVA
KUD Brinje poziva sve zainteresirane pjevače, plesače i svirače da nam se pridruže kako bi zajedno očuvali brinjski  govor, pjesmu i ples.
 
Društvo je osnovano 1978. godine, dakle, ove godine slavi svoj 40. rođendan i do danas je uspijevalo zadovoljiti sve uvjete svoga rada. Bilo je tu uspona i padova, možda i pokoja veća stanka, ali održalo se i djeluje. Želja nam je nastaviti ovu tradiciju, želja nam je prenijeti ju na našu tj. vašu djecu.
 
Ovim putem u ime svih onih koji su osnovali društvo i onih koji su ga održali do dana današnjeg pozivamo i Vas da budete dio našeg društva, da nam se pridružite u pjevanju ili plesanju kako se ne bi ugasio naš ponosni „ča“ i kako naš ojkan ne bi postao dio sjećanja.
 
Kao što vam je poznato, jer znamo da ste dio naše publike, no valja napomenuti, društvo nastupa diljem Hrvatske, od Slavonije do Dalmacije. Putujemo autobusima koji su primjereni našim uvjetima. Nastupe odabiremo mi sami, gdje želimo i da li  možemo nastupati i  putovati. Nošnju za svakog novog člana posjeduje društvo i član ju je dužan čuvati i održavati, te po izlasku iz društva vratiti. Troškove putovanja snosi društvo.
 
Nastupe koje smatramo obaveznim tokom godine su:
1. Smotra folklora - Grad Otočac (lipanj)
2. Nastup na svečanoj sjednici Općine Brinje (kolovoz)
3. Smotra folklora u Brinju, (kolovoz)
4. Božićni koncert u Brinju  (prosinac)
 
Upis novih članova održat će se u prostoriji KUD-a ( Vatrogasni dom Brinje, prvi kat)
dana 14.svibnja 2018.g. (ponedjeljak)  u 20:00 sati.
Mole se svi zainteresirani da se odazovu ovom pozivu i postanu dio našeg društva.
 

KUD BRINJE