ZAJEDNICA SPORTOVA LSŽ DODIJELILA GODIŠNJE NAGRADE ZA SPORT

  • ZAJEDNICA SPORTOVA LSŽ DODIJELILA GODIŠNJE NAGRADE ZA SPORT

U srijedu 21. veljače 2018. godine u Gospiću je održana svečanost na kojoj je Zajednica sportova Ličko-senjske županije dodijelila godišnje nagrade najboljim sportašima, sportskim djelatnicima, ustanovama, sportskim klubovima, promotorima sporta te nagradu za životno djelo. Nagrade najboljima u 2017. godini na Danu sporta Ličko-senjske županije uručili su ličko-senjski župan Darko Milinović, Siniša Krajač pomoćnik glavnog tajnika HOO-a i zamjenica gradonačelnika Gospića Kristina Prša.

Između ostalih laureata u sportu kojima su dodijeljene nagrade, svoje mjesto na pozornici su našli i sportaši iz Brinja.

Godišnja nagrada, promotor sporta Ličko-senjske županije dodijeljena je Ivanu Mustapiću, članu Streličarskog kluba Brinje. Nagradu je, u ime Ivana Mustapića, preuzeo Mirko Radotić, predsjednik Zajednice sportova Općine Brinje.

Ivan Mustapić svoj je sportski put započeo 1979. g. u atletici i kao kadet i junior bio je višestruki prvak bivše države u bacanju koplja. U seniorskoj atletskoj karijeri je isto tako višestruki osvajač medalja na prvenstvima bivše države i na Balkanskim igrama u istoj disciplini. Osvajač je brončane medalje na Mediteranskim igrama u Siriji 1987. za bivšu državu, a 1993. je bio prvi Hrvat koji je osvojio zlatnu medalju na Mediteranskim igrama u neovisnoj Republici Hrvatskoj. Učesnik je Olimpijskih igara u Barceloni i Atlanti, što ga čini posebno ponosnim. Po završetku atletske karijere, uz privatni biznis, stalno je uključen u rad u sportu. Prije desetak godina na inicijativu Darka Dasovića u Brinju zajedničkim snagama pokreću Streličarski klub Brinje i već niz godina nižu zapažene rezultate kako u Hrvatskoj tako i na međunarodnoj sceni. Kao klub su prepoznati po odličnoj organizaciji međunarodnog streličarskog 3D turnira u Brinju koji je već postao tradicionalan i poznat diljem Evrope i na taj način promoviraju ljepotu brinjskog kraja. Ivan Mustapić višestruki je državni prvak u streličarstvu u 3D disciplini, prvak Europe u 3D disciplini, te učesnik Svjetskog prvenstva u streličarstvu.

U 2017. godini, osvojio je 1. mjesto na PRVENSTVU HRVATSKE – disciplina složeni luk, 1. mjesto na JADRANSKOM KUPU MUTA SLOVENIJA – disciplina složeni luk, te 1. mjesto na HRVATSKOM KUPU PAKRAC – disciplina složeni luk.

Patricia Šprajc, članica Taekwondo kluba Brinje, dobila je priznanje za postignute sportske rezultate u 2017. godini.

Perspektivna mlada sportašica učenica je sedmog razreda, a taekwondo trenira sedam godina u TKD Brinje te je nositeljica višeg crvenog pojasa.

Na nacionalnoj rang listi za kadetkinje u 2017. godini u kategoriji – do 33 kg zauzela je 2. mjesto. U 2017. godini osvojila je 3. mjesto na „Croatia Open“ G1 turniru iz svjetske serije, 1. mjesto na međunarodnom turniru „Čigra Open“, 1. mjesto na međunarodnom turniru „Bljesak 1995.“ Novska, 1. mjesto na međunarodnom turniru „Karlovac Open“, 1. mjesto na „Grobnik Kup Rijeka“, 2. mjesto na međunarodnom turniru „Senjski vitezovi“, 2. mjesto na međunarodnom turniru „Pantera Open“ u Zagrebu, 2. mjesto na međunarodnom turniru „Vukovar Open“ te 2. mjesto na međunarodnom turniru „Sarajevo Open“.

Čestitke svim slavodobitnicima na zasluženim nagradama!

Tekst/Foto: A.M./M.R./L.O.