UDRUGA PAVENKA KREĆE S REALIZACIJOM PROJEKTA - PRIJEVOZ STARIJIH OSOBA NA PODRUČJU OPĆINE BRINJE

  • UDRUGA PAVENKA KREĆE S REALIZACIJOM PROJEKTA - PRIJEVOZ STARIJIH OSOBA NA PODRUČJU OPĆINE BRINJE

Ovim putem obavještavamo stanovnike sa područja Općine Brinje da Udruga „Pavenka“ kreće s realizacijom projekta „Prijevoz starijih osoba na području Općine Brinje“. Prijevoz zainteresiranih korisnika- starijih osoba s područja Općine Brinje će se odvijati u prijepodnevnim satima ponedjeljkom, srijedom i petkom.

Budući je riječ o projektu koji financira Ministarstvo za demografiju, socijalnu politiku, obitelj i mlade tako je i definirana struktura korisnika kojima je ovaj projekt i usmjeren. Pravo na ovu uslugu imaju sve osobe koje žive u staračkim domaćinstvima bez posjedovanja osobnog vozila te domaćinstva koja zbog starosti nisu u mogućnosti samostalno voziti.

Prema dolje dostupnom redu vožnje prijevoz ponedjeljkom kreće u 7:00 sati iz Jezerana dok srijedom i petkom kreće od 6:00 sati iz Jezerana zbog mogućeg korištenja zdravstvenih usluga u Domu zdravlja u Brinju (usluge laboratorijskog vađenja krvi).

Prijevoz će se odvijati uz OBVEZNU prethodnu najavu vozaču na kontakt broj: 097 729 3971. Najavu vozaču je potrebno napraviti dan-dva ranije kako bi se isti mogao organizirati te dogovoriti mjesto na kojem će se zainteresirani korisnici pokupiti.

Prijevoz se može ostvariti na relacijama od kuće do Doma zdravlja ili do centra Brinja za obavljanje poslova koji su nužni i neophodni za život (kupovanje namirnica, plaćanje računa i sl.). Za korisnike koji budu koristili navedenu uslugu, predviđeno vrijeme boravka u Brinju je cca. 3 sata po dolasku. Za eventualno odstupanje od navedenog vremena, korisnici će dogovoriti sa vozačem.

S obzirom na mali broj stanovnika u mjesnim odborima Letinac, Vodoteč i Prokike, molimo stanovnike da se obvezno na vrijeme jave zbog same organizacije prijevoza iz tih naselja.

Također, pozivamo sve stanovnike Općine Brinje koji poznaju stariju i nemoćnu osobu kojoj je potrebna usluga prijevoza ili koji su osobno zainteresirani za korištenje navedene usluge da se obrate na kontakt broj: 097 729 3971.

PREDSJEDNICA UDRUGE ŽENA „PAVENKA“ Ružica Perković

Red vožnje >>