ŠKOLSKA BOŽIĆNA PRIREDBA

  • ŠKOLSKA BOŽIĆNA PRIREDBA

Tradicionalna božićna priredba u organizaciji Osnovne škole Luka Perković iz Brinja održana je u petak, 22. prosinca 2017. godine, u školskoj sportskoj dvorani.

Uz ravnateljicu OŠ Luke Perkovića Mariju Vičić koja je otvorila svečani program, na samom početku priredbe govorio je načelnik Brinja Zlatko Fumić koji je u prigodnom govoru zaželio djeci, roditeljima i djelatnicima OŠ Luka Perković te svim žiteljima Općine Brinje sve najbolje povodom predstojećih blagdana. Naglasio je da, iako je Općina Brinje skromnih financijskih mogućnosti, i u idućoj kalendarskoj godini nastavit će se financirati javne potrebe u školstvu, od sufinanciranja školske kuhinje, prijevoza učenika, rada stručnih suradnika logopeda i defektologa, glazbene škole, školskih natjecanja i sveg ostalog što bude potrebno.

Uzevši u obzir skromne proračunske mogućnosti, uistinu se mnogo izdvaja za potrebe predškolskog odgoja i školstva, te se i ovom prigodom ravnateljica Vičić posebno zahvalila načelniku Fumiću na velikom razumijevanju za njihove potrebe

Budući da je uz načelnika, svečanom programu u školi bio nazočan i brinjski župnik vlč. Pejo Ivkić, načelnik Fumić je u svom govoru dodao da je kao božićni dar svim žiteljima brinjske župe, Općina Brinje osigurala dodatna sredstva od 15.000 kn za potrebe uvođenja grijanja u župnoj crkvi Uznesenja BDM jer su prikupljene donacije bile nedostatne za podmirenje svih troškova.

Djeca su bogatim i raznovrsno osmišljenim programom pokazala zavidno umijeće glume, recitiranja, pjevanja i plesanja. Dvorana je bila je ispunjena do posljednjeg mjesta sa djecom, roditeljima i prosvjetnim djelatnicima koji su uživali u više od sat vremena božićnog programa prelijepe talentirane brinjske djece.

Ana Manjerović