DAN OTVORENIH VRATA DVD-a BRINJE – PREZENTACIJA DONIRANOG VATROGASNOG VOZILA

  • DAN OTVORENIH VRATA DVD-a BRINJE – PREZENTACIJA DONIRANOG VATROGASNOG VOZILA

Prošloga petka 20. listopada 2017. godine u dvorištu DVD-a Brinje organiziran je „dan otvorenih vrata“ prilikom kojeg je izloženo vatrogasno navalno vozilo marke Rosenbauer i oprema donirana brinjskim vatrogascima od strane Vlade pokrajine Tirol u Republici Austriji.

Kao domaćin, par prigodnih uvodnih riječi rekao je predsjednik DVD-a Brinje Alan Kušanić koji se zahvalio svima koji su sudjelovali u donaciji i svima koji pomažu brinjskim vatrogascima, pritom je istaknuo Općinu Brinje i načelnika Zlatka Fumića koji su financirali odlazak po vozilo u Austriju te zahvalio načelniku Fumiću jer uvijek osluškuje i prepoznaje potrebe DVD-a Brinje te je spreman pomoći kad je to potrebno. Također, predsjednik Kušanić je istaknuo veliku zaslugu županijskog vatrogasnog zapovjednika Hrvoja Ostovića i Vatrogasne zajednice Ličko-senjske županije koji su bili najvažnija karika u povezivanju Vlade Tirola i brinjskih vatrogasaca te je upravo zahvaljujući zapovjedniku Ostoviću prva donacija vatrogasnim društvima u Ličko-senjskoj županiji završila upravo u Brinju.

Okupljenima se zatim obratio županijski vatrogasni zapovjednik Hrvoje Ostović koji je kazao kako je jedan od uvjeta za donaciju bio i izvrsna suradnja lokalne samouprave i vatrogasnog društva te se može reći kako je u Brinju suradnja za primjer drugima. Zapovjednik Ostović je uputio riječi zahvale prema Vladi pokrajine Tirol poglavito g. Peteru Logaru koji je bio na čelu delegacije koja je obišla cijelu Županiju i sagledala potrebe ličko-senjskih vatrogasaca.

Posljednji govornik bio je načelnik Brinja Zlatko Fumić koji je istaknuo dobru suradnju svih institucija s Općinom, te također zahvalio Vladi Tirola na donaciji vatrogasnog navalnog vozila. Načelnik Fumić je istaknuo zajedništvo kao temelj napretka društva u cjelini te iskoristio priliku da najavi mogućnost kupnje vatrogasnog vozila-cisterne na kredit već sljedeće godine jer kako je rekao „u društvu su mladi ljudi, a vozila su stara te je nešto potrebno mijenjati“.

Bila je to prigoda da brinjski župnik vlč. Pejo Ivkić udijeli Božji blagoslov članovima DVD-a Brinja i svima nazočnima prigodnoj svečanosti.