DAN OSNOVNE ŠKOLE LUKE PERKOVIĆA BRINJE

  • DAN OSNOVNE ŠKOLE LUKE PERKOVIĆA BRINJE

Posljednjeg dana ove školske godine, u srijedu 14. lipnja 2017. godine, svečano je obilježen Dan Osnovne škole Luke Perkovića.

Obilježavanje Dana škole otpočelo je u 12.30 sati u Vatrogasnom domu Brinje svečanom priredbom na kojoj se okupio značajan broj uzvanika. Sve goste, zaposlenike i učenike škole okupljene na svečanoj priredbi pozdravila je ravnateljica Marija Vičić, a nakon nje nazočnima se obratio i načelnik Brinja Zlatko Fumić koji je u svom govoru istaknuo kako Općina Brinje svesrdno pomaže predškolski odgoj i školstvo, a tako će nastaviti i u budućem razdoblju jer ulaganje u školstvo je ulaganje u budućnost brinjskog kraja. Osim načelnika Fumića, nazočne je pozdravio i brinjski župnik vlč. Pejo Ivkić.

Nakon pozdravnih obraćanja, uslijedila je prezentacija fotografija na kojoj se moglo vidjeti što su sve protekle školske godine učenici radili zajedno sa svojima nastavnicima. Nakon prezentacije koju je vodila ravnateljica Marija Vičić, uslijedila je podjela darova; knjige za Jakova i Ines koji su osvojili prve nagrade na županijskim natjecanjima, te osmašima Stipi, Tei i Klaudiji koji su svih osam godina završili s odličnim uspjehom. Po podjeli darova, uslijedio je kulturno-umjetnički program kojim su djeca pokazala svoje glazbeno, plesno i recitatorsko umijeće. Bogato osmišljenim programom, uz dječje recitacije koje su uvježbali sa svojim učiteljicama, publici je prikazan presjek svega što su djeca naučila na glazbenom tečaju, članovi folklorne sekcije pokazali su kako se čuvaju običaji rodnoga kraja, a oduševili su i članovi školskog zbora.

A.M.