OPĆINA BRINJE NASTAVLJA I U 2020.GODINI SUFINANCIRATI LOGOPEDSKI KABINET

  • OPĆINA BRINJE NASTAVLJA I U 2020.GODINI SUFINANCIRATI LOGOPEDSKI KABINET

Općina Brinje nastavlja već 6.godinu za redom s participiranjem troškova terapije roditeljima djece s različitim oblicima govornih poteškoća. Program provodi Udruga za pomoć djeci i mladima s posebnim potrebama „Postojim“ iz Zagreba.

Troškovi programa koje Općine Brinje sufinancira iznosi 25.000,00 kuna na godišnjoj razini. Osim sufinanciranja Općine Brinje navedeni program je prepoznat te sufinanciran i od strane Ministarstva za demografiju,obitelj,mlade i socijalnu politiku.

Kroz program Logopedskog kabineta u Brinju koji se održava 3 puta mjesečno na godišnjoj razini prođe i do 20-ero djece. Navedeni program se provodi u prostorijama Osnovne škole Luka Perković u Brinju. Ovaj program predstavlja odgovor na potrebe poboljšanja jezično-govornih i slušnih sposobnosti djece.

Usluge logopedskog-kabineta koriste većinom djeca predškolskog uzrasta.

Načelnik Općine Brinje Zlatko Fumić je spomenuo da se ideja o sufinanciranju logopedskog kabineta u Brinju otvorila prije 6 godina na prijedlog Ravnateljice DV Tratinčica Ružice Perković te je tada Općina Brinje bila među prvim općinama u Ličko-senjskoj županiji koja je prepoznala potrebe djece i krenula u ublažavanje problema.

Ovo je samo jedno u nizu ulaganja u djecu, kazao je Načelnik Fumić, te naglasio da je navedena usluga besplatna i dostupna svima. Također, osiguranjem logopedskog kabineta u Brinju roditelji djece koja imaju govornih poteškoća ne moraju više odlaziti u Karlovac, Rijeku ili neke druge gradove gdje postoji navedena usluga te istu još i plaćati. Ovo je veliki uspjeh za Općinu Brinje s obzirom na deficitarnost zanimanja logopeda i činjenicu da je u današnje vrijeme teško naći navedeno zanimanje na tržištu.